Mató

Elaboració
Elaborat amb llet de cabra o vaca pasteuritzada, de coagulació enzimàtica i de pasta tova escorreguda.
Aspecte sensorial
Producte de color blanc lletós i brillant de textura tova i gelatinosa. No presenta escorça definida, però exteriorment presenta els gravats de recipient on s'ha escorregut. Sabor fresc, dolç i lletós.
Procés d'elaboració
Es parteix de llet pasteuritzada que s'escalfa a una temperatura aproximada de 40°C i s'hi afegeix el quall (vegetal o animal). Un cop quallada la llet, s'hi fa un tall en creu, es deixa reposar i es decanta el xerigot. Es posa la massa de mató en un drap i es deixa reposar i escórrer dins d'una escorredora.
Època de producció i compra
Actualment els ramats de cabra o vaca no tenen estacionalitat en l'època de parir i, per tant, la producció de llet és bastant uniforme durant tot l'any.
Mètodes de conservació
Al tractar-se d'un producte fresc, necessita unes temperatures de conservació baixes (temperatures de 2 a 4ºC ja que si no el gust es torna agre perquè es contamina microbiològicament. Es pot conservar al frigorífic aproximadament uns vuit dies.
Ex Fiscal: 8,22€
Ex Fiscal: 20,55€
Ex Fiscal: 2,24€
Ex Fiscal: 3,28€
Ex Fiscal: 2,92€